mY sWeEt pRiNcEsS

Thursday, 25 August 2011

bAbY iBu


semlm doc dari klinik annur yang aku mmg biasa pegi tu call...dia offer kat aku nak buat scan 4d ker tak? sbb dia ada buat demo utk scan 4d...nak test scan dia tu ler...so aku dgn senang ati nyer menerimalah offer dia tu...dah mmg lama aku duk carik tmpt nak scan 4d...tp kat sini susah...so pucuk dicita..ulam mendatang...mmg dah rezeki baby dapat free scan...so alhamdulillah ler sesgt...

scan 4d nie leh ler ngk muka dia dgn clear jugaklah...comei ler sesgt baby ibu nie...siap main2 mulut lg...to mmg aktif sungguh kat dlm pewot ibu nie...dah terlanjur scan tu...nak ler ngk gendernyer...so alhamdulillah kami akan dikurniakan sorang lg putri...huhuuh...mmg meriahlah umah ibu n ayah nnti nie...3 anak daralah katakan...insyaAllah nnti rajin tlg ibu n ayah kan....

so kat sini nak share ler video yang doc tu bg....comei cam ibu dia kan...


video



kUeH rAyA

alhamdulillH....akhirnyer cita2 ku utk membuat kuih raya akhirnyer tercapai jugak...tu pun sbb aku mc selama 4 ari...start selasa smpailer jumaat nie...kira save ler coti raya...huhuhu...lama kan mc...doc suh rehat sbb aritu ada bleeding sket...doc scan ngk uri bwh sket...tp td g jumpa doc swasta...dah check...oklah uri dah kat atas...alhamdulillah...doc bg mc suh rehat...tp aku pulak buat kuih raya...nie ler masa bdk2 xde yg boleh buat kuih raya secara aman...

tp baru sempat buat 2 jenis jer....xpelah...esk dh nk blk kg...so smbg buat kuih kat sana jer ler...huhuhuh...

nie ler gambo kuih yg telah dibuat...kuih yg paling sonang skali...kredit to ummi iman sbb bg pinjam penimbang...huhuhu...tq yer...nnti leh pinjam lagik...




Thursday, 18 August 2011

kEk BeSdAy HuSnA

Walaupun besday husna dah lepas...ibu dia nie nak jugak bg anak dia tu potong kek kan...so 2 ari lepas ibu pun buatlah kek kat husna nie...mmg ntah apa2lah...tp tu jerler bhn2 hiasan yang ada kat umah...so setakat tu jer ler yg mampu dibuat...huhuhu...tq to zura utk resepi kek n to mummyosh utk resepi topping tu...

Walaupun xberapa nak comei...tp disebabkan aku yg buat sendiri...kiranya mmg sedap gilers lah...kedai pun xsesedap nie,...muahuahuahua....







Hepi 5th Anniversary

huhuu...nie citer lama nie...tp disebabkan baru dapat gambo nie...xkira nak upload jugak...2 Jun aritu genaplah 5 taun kami dah mendirikan rumahtangga. Sekejap jer kan masa berlalu...Alhamdulillah...dengan izin Allah jodoh kami bahagia melayari bahtera rumahtangga dan doa kami agar hubungan ini akan kekal bahagia sehingga ke akhir hayat bersama cahaya mata kami yang comei2 nie.

Sebenarnya masa 2 Jun aritu kami g ngk wayang berdua-duaan...kira cam datinglah...ngk citer apa ntah...dah lupa...hhuhuhu...daya ingatan nie xberapa nak kuatlah...pastu the next day tu kami celebrate ngan anak2 kat equatorial...yang untungnya alya lah...mcm2 dia duk amik...tp si husna, blh plak tido time tu...sejuk n best kot tido kat dlm tu...


untuk makluman...mana2 gambo yg kabur tu telah diambil oleh alya...so xberapa nak memnuhi kehendak pelangganlah yer...huhuhu...

HEPI BELATED ANNIVERSARY CAYANG!!!



Monday, 15 August 2011

Alhamdulillah...rezeki baby n rezeki dibulan Ramadhan

Alhamdulillah...bersyukur sgt kepada Allah diatas rezeki yang diberi...rezeki umur..rezeki kesihatan...rezeki keluarga...rezeki bonus dan rezeki kerja...

inilah yang selalu Allah janjikan kepada hambanya...selagi kita bersyukur dan sentiasa mengingatinya...insyaAllah DIA akan sentiasa mengingati kita dan menyayangi kita tak kira dalam keadaan apa pun...

sesungguhnya aku bersyukur dengan nikmat Mu Ya Allah...moga dengan nikmat yang diberi tidak melalaikan ku sebaliknya menambahkan lagi keimanan ku terhadap mu...amin....

SYUKUR YA ALLAH!!!

hEpI BeSdAy HuSnA

He pi besday sayang ibu...14 Ogos 2011 (ahad) genaplah usia husna 2 taun...ibu n ayah doakan semoga husna panjang umur, murah rezeki, jadi anak yang solehah, taat pada ibu n ayah, taat pada Allah, mulia akhlak, cerdik n cerdas dan menjadi anak yang berguna didunia dan diakhirat.

Besday husna smlm xde buat apapun...sbb balik jhr n nak bersiap2 balik sini...so xsempat nak buat mende2...just nya'i(nenek) dia buatkan ketupat n rendang untuk bekal balik umah...huhuhu...pastu siap beli lemang pulak tu....mcm rayalah pulak rasanyer...so tu kira celebrate lah jugak...husna pun suka mkn kan....huhuhu...nak kaber sbnrnyer...xdelah...sebenarnyer mmg dah plan nak celebrate besday husna n kakak dia 1st raya nanti...sbb besday akak dia 2 mmg lagi...so buat skalilah ek...

ingat lagi...2 taun lps...masa nak bersalin kan husna nie...masa tu dlm kul 6 lbh ler...dah rasa cam semacam jer...ada sikit2 contraction lah kan...so kejutkanlah ayahnyer...suh bwk g spital...dah siap mandi2...bwk mende2 yg patut...so aku, en somi, mak n alya g ler spital...dr rumah nak g spital tu adalah dlm 45 min...pastu en somi nie...siap benti kat petronas lah belikan susu lah, beli roti ler...aku dah ler sakit dah nie...nie suma sbb dia ada g klas persediaan utk bersalin tu kan...kalau spital mlk kalau husband nak masuk temankan isteri bersalin kena masuk klas 1 ari...so dia pun mempraktikkan ler apa yg dia blajo tu...masalahnyer dah nak bersalin nie...dlm perjalan tu...dengan trafic light yg byk...ngan jem nyer jugak...akhirnyer smpailah kat spital mlk tu...aduiai...masa tu sakit dah kerap dah...skali g check...dah 6 cm bukak...terus masuk labour room..pastu nurse duk panggil en somi suh masuk...pastu dlm kul 8.12 pg bersalin....alhamdulillah...sib baik xbersalin dlm keta...huhuhu...

oklah utk melihat perkembangan husna dr lahir smpai skang...tp xberapa terkini ler...nie ler gambo budak comei nie....



alaa....gambo yg lain2 tu xbwklah pulak...nntiler upload ek...huhuhuhu....

HEPI BESDAY CYG!!!





Wednesday, 10 August 2011

Solat Terawih



Alhamdulillah termasuk arini insyaAllah 10 ari dah kita pose kan...kejap jer rasa masa tu berlalu,
tak lama lg dah nak raya...tak taulah dapat atau tak lagi kita berjumpa Ramadhan akan datang... berdoalah pada Allah moga dipanjang umur untuk bertemu Ramadhan akan datang kan...amin....

nie nak citer pasal solat terawih...setakat arini adalah beberapa ari dapat g solat terawih...alhamdulillan...tp kalau xdpt pegi tu rasa sedih sgt...yelah...dahlah bukan tiap2 bulan blh g smbyg terawih nie...pastu tak dpt pulak nak pegi tiap2 ari...

masaalah utama dlm erti kata lain penyebab utama xg terawih adalah sebb penat...tp yg peliknyer siang tu xdelah g mencangkul ker apa ker...tp bila dah siap masak n berbuka tu rasa penatnyer lah...memikirkan nak siapkan bdk2 nie lg...nak uat kan air dorg lagi...tp digagahkan jugaklah badan tu g masjid besi tu...

pastu dah smpai masjid pulak...putri2 ku yg comel2 nie pulak sekejap jer leh duduk diam...pastu lari sana...jalan sini...aku biar kan jerlah...kalau dah tahap mengacau org tu kenalah ibu dia nie berlari2 anak menyelamatkan keadaan...bila tengok anak org lain duduk diam jer sblh ibu dia...siap ikut ibu dia smbyg lagi...pandainyer lah mak n ayah dia didik anak dia kan..suka sgt nengok....baya2 alya pun dah pandai duk diam n solat sama ngan iu dia....

kalau alya...mmg lah dia ikut kita smbyg...tp beberapa saat jer lah...pastu duk main2 ngan husna...tp kena berkorbanlah melayan kerenah dorg untuk bwk dorg g masjid...nak biasakan anak2 nie dgn suasana masjid tu....

ada skali tu...ayah dia belikan air milo utk anak2 dia...dah nak abis ayah dia solat terawih 8 rakaat...skali dia duk berebut air tu...teruslah air tu memercikkan diri kat telekung aku...sudahnyer aku xjd smbyg terawih...terus balik umah...huhuhuhu....

Bagi memastikan anak2 nie selamat sepanjang solat tersebut...kami bergilir2lah sembyg...sambil menahan suara n tahap kegeraman kat alya n husna nie...sabo2....

InsyaAllah...arap2 sgt mlm nie dpt meneruskan terawih sambil menghayati roh ramadhan yg sedang kita lalui sekarang...moga diberikan kekuatan,kelapangan,dan kesihatan yang baik utk kita sama2 beribadah yer....

SELAMAT BERTARAWIH....

**nnti kalau ada gambo bdk2 nie sedang bersuka ria diatas masjid nnti akan ku uploadkan disini yer....huhuhuh

Monday, 8 August 2011

ponek2...

semalam seharian duk mencarik baju raya kat jalan T.A.R...sib baik en somi telah bersetuju dengan ranacangan aku setelah dipujuk rayu dengan muka manja yg comei lote...muhauhauhau...kalu ikut kan dia suh carik kat sini2 jer...masalahnyer tak puas atilah kalau tak g sana...mcm xpuas ati jer...wpun baju lebih kurang sama jer...mmg byk ler pesen yg comei2...duitnyer pun comei jugak ler...

So setelah berpusing2 dengan puteri2 2org tu...akhir beli jugaklah baju raya aku...itu pun kalau tak rasanyer mcm xnak beli lg...tp disebabkan telah membazirkan masa, duit n tenaga kat situ selama setgh ari...so kenalah jugak beli...nak amik ati en somi...kalu tak kompem kena bebel punyer....yelah dah penat2 jalan tapi still xde hasil...huhuhuhu...akhirnyer beli gak pesen yg sebijik aku ngk kat bangi sabtu aritu...ingatkan g jauh2 lain sikitlah pesennyer...nmpaknyer sama jugak ler...

Baju ibu dah setel...tggl baju anak n ayahnyer jer lah belum lg ...sbbnyer somi ku ber kata kena beli baju ibu dulu...selagi xbeli baju ibu...makanyer baju yg lain2 xleh nak beli sbb xtau nak beli warna mende....huhuuhu

Nasib baiklah sepanjang perjalanan smlm anak2 ibu nie baik2 belaka...merengek sikit2 tu biasalah...tp alhamdulillah ler dorg nie memahami ibunyer...huhuhu...tp sbnrnyer dahdapat upah..upahnyer setiap seorg dptler jam barbie n baju barbie...huhuhuhu...sumanyer nak kaler pink...tersengih2 ler memasing...adik pun sama gak...sabo jer lah...lg satu dorg hepi sbb dapat naik train...si kakak ler...kalau adik dia xkisah naik mende pun...

So kesimpulannyer taun nie kami akan bertemakan kan warna maroon yg xberapa nak maroon ler...tp xtaulah kalu last minit tukar ker...muahuahua...

Thursday, 4 August 2011

Baju Rayer....

adoiai...satu baju raya pun belum beli lg...nak tempah kompem org xnak amik punyer dah...so kesimpulannya kenalah membeli yg telah siap dijahit...kalau nak beli baju budak2 2 org nie kompem kena beli awai...kalu tak mmg xsedondon ler...mana taknyer...kang akak ada size adik plak xde...mcm taun lps empat2 org baju xsama patern...huhuhuhu...rasanyer sejarah macam nak berulang jer...huhuu

Untuk aku plak taun nie mmg kompem patern warak2 jer lah yg aku leh pakai...jubah ker apa ker... itu jerlah baju raya utk taun nie...huhuhu...xpelah...janji blh melaram gak ek wpun pewot tak berapa nak slim...

Untuk en somi...pun kenalah beli ready made punyer....nak carik aju melayu org lelaki nie senang, nak mencarik utk mak budak n bdk2 nie yg payahnyer...huhuhu..apa2pun mgg nie mmg kena g menyopping kan diri ler...wpun pokwt tak berapa nak tebal...sedey2...weiii...bila nak dpt bonus nie...tu jer lah harapan utk ktaorg berbelanja sakan skit....huhuh...

sblm nak beraya taun nie...meh aku memaparkan sedikit gambo yg menceritakan raya utk taun lps punyer...huhuhuu





WeLcOmE sWeeTiEs


Assalamualaikum...

Hi!! welcome to my world...1st time join blog nie selepas terpengaruh dengan blog2 kengkawan ku yg lain...bagi mengatasi tahap kejelesan tu...maka aku pun menjoinkan diri ler...
InsyaAllah dengan adanyer blog nie dapatler merekodkan sedikit kenangan untuk diri sendiri n family...at last ter create jugak blog nie...arap2 tak bersawang lah yer...apa2 pun nak wish jugak SELAMAT BERPUASA UTK SEMUA UMAT ISLAM...moga kali nie dapat pose penuhlah yer...amin....