mY sWeEt pRiNcEsS

Sunday, 18 December 2011

1st December 2011

Alhamdulillah...syukur padamu ya Allah...dengan izin Mu lahirlah zuriat kami yang ke-3...puteri comel yang dinamakan sebagai Nur Fatin Nabihah...puteri kami ini telah selamat dilahirkan secara normal sejurus selepas azan maghrib iaitu jam 7.14 malam Khamis malam Jumaat....berat baby 3.0 kg...comei cam ibu dia jugak...huuhuhu...so setakat hari ini...Allah telah kurniakan 3 org puteri utk menghiasi dan memeriahkan lagi keluarga kecil kami. Moga dengan kehadiran baby ke-3 ini menambah rahmat dan berkat Allah pada kami sekeluarga...amin.....terima kasih sesangat kepada semua ahli keluarga dan sahabat handai yang telah mendoakan keselamatan kami berdua...moga yang indah2 untuk kalian semua...amin....

hari ni umo baby Fatin dah 17 hari...dah pandai nak mengopek jer...huhuu....sabo jerlah...moga Allah kurniakan susu yang mencukupi dan mampu mengenyangkan Fatin secara berterusan sehinggalah umo Fatin 2 tahun yer...amin...ibu harap sgt kali nie dapat susukan anak ibu selama tu....sebelum nie cita2 tu masih xtercapai lagi...huhuhuhu....

arini still xdpt nk masukkan gambo baby dlm nie...sbb x transfer lg gambo...lagi satu kalau nak bukak laptop nie terlalu byklah gangguannyer...tu yg asyik tergendala jer...sabo je ler...huhuhu

Friday, 25 November 2011

39 weeks....hampir sudaaaa....



huhhu...smlm genaplah 39 mgg usia baby ibu dalam pewot nie...alhamdulillah smlm checkup suma ok....insyaAllah baby ibu sihat walafiat, sempurna tubuh badannya, sempurna akal fikirannya, cantik rupa parasnya dan cantik akhlaknya...moga anak ibu nie mudah dilahirkan secara normal dengan selamat dan sihat semuanya...dan ibu mohon pada Allah diringankan kesakitan ketika melahirkannya....aminnn.....mohon kawan2 ibu n sedara mara ibu pun doakan yang terbaik utk kita berdua yer.....huhuhuhu

tp bila dah ujung2 nie...dtglah pulak selsema n batuk...sbbnya berjangkit dr en somi...sian dia...kena batuk selsema...lama dah tu...smlm g klinik lg...doc suh amik 'nap'(nebulizer) xtau lah eja betul ker tak tu...huhuhuhu...arap2 sgt pasni ayah sihat ek...sbb pasni nak kena jaga ibu, baby n kakak2 nie....huhuhuh

dan arini dah 29 Zulhijjah 1432 H, kejap jer dah nak masuk tuan baru...agaknyer baby ibu nie nak tunggu taun baru...baru nak kuar kot...huhuhu...xpelah janji selamat n sehat yer cayang....amin....

Wednesday, 23 November 2011

Alya 1st Concert Day

huhuhu...tajuk mcm ye ye jer kan...bukan konsert apa pun...just persembahan akhir tahun budak comei nie sempena graduation day utk bebdk 6 taun. adalah dua kali dia buat persembahan. yang 1st nyanyi2 lagu kanak2 nie....mula2 xnak nyanyi...nangis2...plak...sedey2 plak....sbbnyer baru bangun tido...dah suh tido awai2 dah siang tu...tup2 lg 1/2 jam nak pegi dia g bantai tido plak...tu yang bad mood tu...sabo jer lah...setelah ayahanda dia pujuk...pastu ditambah pulak sogokan dari ibu...huhuhu...."nanti lps konsert kita g beli cd barbie yer"...terus2 jer nak nyanyi...cis..dan cis sungguh anak dara nie...taktik sungguh...muhauhauua...tiru sapalah agaknyer...huhhu...

Lps nanyi2 tukar baju plak...kena buat tarian wakka2  shakira tu...pergh...mmg terlompat2lah minah tu...tp menari xmengikut arahan...kengkawan dia menari punyerlah ikut rutin...dia plak sesuka ati dia jer...huhuhu...xpelah...janji dia konfiden atas pentas...

Jom layan gambo bebdk nie...

 nie gambo saat bersedih..

 ayah dah berjaya pujuk...huhuhu

 nyanyi jgn xnyanyi

 aksi slps 1st perfomance



nie plak posing sblm semasa n slps persembahan wakka2 dance...huhuhu










video









mcm tu ler muka anak2 aku bila dpt bergerak bebas...huhuhu..apa2 pun hepi sgt...wpun mende2 tu simple jer...tp xsangka dh besar rupanyer anak2 nie dah....love u so much my princess...soon u guys akan dpt adik lg tau.....moga ank2 ibu nie akan jd kakak2 yg bertanggungjawab dan penuh dgn kasih syg...jd cth yang baik2 utk adik2 tau...mmuuuuuaaahhhhh....

Friday, 28 October 2011

aktiviti merayau2...

huhuhuhu...lama gilers dah xupdate blog...n dah lama gilers citer nie nak di uploadkan dlm blog nie....tp baru arini laki ku transfer gambo...so baru arini jugakler baru leh masukkan utk tatapan suma yg menanti2 nak ngk gambo2 ku...muhuahuahua....

sebenarnyer nak masukkan citer lawatan sambil belajar membe ku sorang nie...dtg jauh dr ipoh tau...dtg nak berjln2 area2 kl nie...dah lama tak g kl katanyer...huhuu...so si lily n family nie dtg ler kerumah ku...dgn planning last minitnyer...kalu plan awai2 slalunyer mesti xjd...last minit yg slalu jadik ler...so aku pun meroger kan ler kengkawan yg lain2 nie...sprt azue n eila (yg nie azue tlg roger kan)

alhamdulillah sampai jugak budak nie kerumah ku...plan ktaorg sesampai jer minah nie kerumah ku...kami terus g  kolam renang utk mandi manda...utk anak2 n bapak2 jer lah...pastu g merewang umah eila...mamam2...huhuhu...pastu g ICT...bergambo2 dalam ujan...huhuhu...pastu esknyer g Aquaria KLCC...



























Arap2 dptlah gather2 lg ekkkk.....